Talent Motivatie Analyse (TMA)

TMA_logo_zonder_payoff_RGB_V1 (1)

Talent Motivatie Analyse

Wat is TMA?
TMA staat voor Talent Motivatie Analyse en is een onderzoek bestaande uit meer dan 300 stellingen.

De "centrale persoon" kiest telkens de stelling welke het dichtst bij de persoonlijke voorkeur van de persoon ligt.

Hiermee wordt een gedetailleerd inzicht gecreëerd in het eigen natuurlijke gedrag van de persoon. Dit is het gedrag dat men vertoont zonder er bewust op bij te sturen. Dit gaat dus min of meer vanzelf en kost over het algemeen weinig energie
Voor wie is een TMA interessant?
Een TMA is interessant voor zowel een "particulier" (dus iemand die inzicht in zichzelf wilt krijgen) , voor een werkgever maar ook voor bijvoorbeeld een recruiter.

Daarnaast kan een TMA op verschillende momenten / manieren worden ingezet.

De mogelijkheden worden verder opgedeeld tussen werkgever, particulier en recruiter.
TMA voor een werkgever
Een werkgever kan een TMA inzetten op verschillende momenten. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan:

- werving en selectie:
Je bent op zoek naar een nieuwe medewerker om het team te versterken en wilt graag een stap verder gaan dan het standaard gesprek en enkel "onderbuik gevoel". Een TMA geeft inzicht in de talenten en het voorkeursgedrag van een kandidaat. Op die manier krijg je duidelijk inzicht of de persoon over de talenten beschikt welke bij een functie horen. Bijvoorbeeld leidinggevende talenten, in een team leider rol.

Maar ook krijg je inzicht in de aanleg voor competenties, waardoor het nog makkelijker wordt om in te schatten of een functie écht bij iemand past.

- promotie / interne functie:
Hetzelfde is van toepassing op het gunnen van een nieuwe functie aan een bestaande medewerker.

Het is goed om te weten of de nieuwe functie überhaupt wel past bij de persoon en of deze er energie van gaat krijgen of dat het juist totaal indruist tegen de talenten en dus enorm veel energie gaat kosten.

- Mobiliteit:
Tijdens een mobiliteitstraject kan TMA ingezet worden om te kijken of er intern functies beschikbaar zijn voor de persoon in kwestie of dat er buiten de organisatie gezocht moet worden naar een functie. Met het TMA kan er heel gericht geholpen worden in deze zoektocht.
TMA voor een particulier
Als werknemer herken je misschien de momenten dat werken enorm veel energie kost, het gevoel hebt dat je niet je niet volledige potentieel benut of dat je niet dat aan het doen bent waar je juist goed in bent.

Een TMA helpt je om te ontdekken wat je talenten zijn, welk voorkeursgedrag hier bij hoort en wat voor type organisatie en communicatie hier bij past.

Op deze manier kun je veel gerichter gaan zoeken naar een functie die jou energie gaat geven in plaats van kosten.

Maar ook in je privé situaties ga je zaken herkennen, bijvoorbeeld waarom je bepaalde dingen wel leuk vind om te doen en andere niet. En hoe je hier de beste invulling in kunt geven voor jezelf.

Naast de talenten, drijfveren en het voorkeursgedrag, krijg je ook inzicht in de aanleg voor bepaalde competenties. En dit is dan weer te koppelen aan bijvoorbeeld loopbaanadvies, welke jou kan helpen om je nieuwe droombaan te vinden.

Tevens zijn er mogelijkheden voor capaciteiten analyses en feedback analyses. Al met al een enorm complete "tool" om écht inzicht in jezelf te krijgen!
TMA voor een recruiter
Recruiters kunnen een TMA inzetten op dezelfde wijze als een werkgever dit zou doen.

Het zal ervoor zorgen dat er een beter beeld gecreëerd kan worden van de potenties van de kandidaat. En of de talenten daadwerkelijk passen bij de functie in kwestie.

Maar ook komt er een rapport uit met communicatie voorkeuren, voorkeuren in het type organisatie en de leervoordeuren van de kandidaat.

Jij als recruiter kunt zo perfect inschatten of er een basis is voor een geweldige samenwerking tussen kandidaat en werkgever.

En hoe meer van die geweldige combinaties jij voor elkaar weet te krijgen, hoe meer opdrachten je krijgt toch?
Wat zijn de kosten?
De kosten zijn geheel afhankelijk van de wijze waarop het TMA ingezet gaat worden. En gezien de bijbehorende uitwerkingen en adviezen is er een verschil tussen een zakelijke of een particuliere afnemer.

De tarieven die door IUWE worden geboden zijn enorm competitief t.o.v. de rest van de markt. Dit omdat IUWE het mogelijk wilt maken voor iedereen om inzicht in zichzelf te krijgen.
Talent Motivatie Analyse (TMA)